Teamfoto Viking Elektra
Werkzaam in Sassenheim, hoofdvestiging Amsterdam
Tips om uw huis duurzamer te maken Redactie, 30 mei 2024
Viking Elektra: uw ervaren elektricien in Sassenheim

U kunt verschillende aanpassingen aan uw huis doen om het duurzamer te maken, zowel met kleine als grote schaal. De elektricien kan u helpen bij het kiezen uit verschillende mogelijkheden om uw huis te verduurzamen. Een optie is om Led-verlichting, een elektrische kookplaat en zonnepanelen te nemen.

Wat zijn enkele duurzame aanpassingen voor uw huis?

Gaat u binnenkort uw huis renoveren of merkt u dat uw verlichting aan vernieuwing toe is?Nu is het moment aangebroken om de verlichting in uw huis te verduurzamen. Maak uw huis duurzamer door Led-verlichting te laten plaatsen in elke ruimte.

Het gebruik van Led-verlichting kan een enorme vermindering van uw energieverbruik betekenen, tot wel 90% minder dan bij gewone gloeilampen. Hierdoor kunt u geld besparen op uw energiekosten, wat voor iedereen voordelig is. Led-lampen hebben daarnaast een veel langere levensduur dan traditionele gloeilampen, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden.

Hoe kunt u uw woning verduurzamen met elektrisch koken?

Het is mogelijk om in elk huis elektrisch te koken, maar er kunnen wel enkele aanpassingen nodig zijn. Een mogelijkheid hiervoor is de meterkast of de toevoer van stroom. Om de kookplaat te kunnen gebruiken, moet de meterkast voldoende stroom kunnen leveren.

Om dit te voorkomen, kunt u een elektricien inhuren om alles voor u te regelen. Om dit te voorkomen, is het aan te raden een elektricien in te schakelen om dit allemaal voor u te regelen. Het gebruik van elektriciteit bij het koken resulteert in bijna geen verlies van elektriciteit, terwijl dit wel het geval is bij gasgestookt koken.

Hoe kunnen zonnepanelen uw huis duurzamer maken?

Als u uw huis wilt verduurzamen, is het plaatsen van zonnepanelen op het dak een slimme keuze. Voor een duurzaam huis kunt u beginnen met het plaatsen van een elektrische kookplaat en Led-verlichting. Controleer eerst of uw dak geschikt is voordat u zonnepanelen hierop laat installeren.

Voor het duurzamer maken van uw huis heeft u ongeveer 15 zonnepanelen nodig, afhankelijk van het type paneel en de afmetingen van uw dak. Het kost doorgaans 6 tot 8 jaar om uw investering in zonnepanelen terug te verdienen. Het is van belang om te onthouden dat de zonnepanelen onderhoud vereisen om zo efficiënt mogelijk zonnestralen op te vangen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6126

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Viking Elektra

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is elke nieuwe opdracht speciaal voor ons. Door onze jarenlange ervaring zijn wij allround in het vak en hebben wij een goede naam opgebouwd in de bouwwereld. Onze sterkste troeven zijn vakkundigheid en eerlijkheid. Onze offertes zijn dan ook altijd gespecificeerd en goed leesbaar voor de klant.


Openheid en transparantie, dat vinden wij belangrijk!


VCA,NEN 3140,NEN 1010,Keurmerk ConsuBeter