Teamfoto Viking Elektra
Werkzaam in Sassenheim, hoofdvestiging Alphen aan den Rijn

NEN-keuring Sassenheim

Heeft u deskundige hulp nodig bij het uitvoeren van uw NEN-keuring in Sassenheim? Op zoek naar professionele NEN-keuringen? Viking Elektra helpt u graag. De keuring wordt uitgevoerd door onze deskundige monteurs die meteen eventuele problemen kunnen aanpakken.

Wat is een NEN-keuring?

Om de veiligheid van installaties en apparatuur te waarborgen, worden diverse NEN-keuringen periodiek uitgevoerd. De zakelijke kant van de NEN-3140 en andere NEN-keuringen is van essentieel belang. Er bestaat tevens een verschil in laagspanning, denk aan NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

Voor particuliere woningen speelt vooral de NEN-1010 een grote rol. Met onze ervaring als elektricien zorgen we ervoor dat Viking Elektra snel en professioneel wordt uitgevoerd. Indien u een afspraak wilt inplannen, kunt u ons bereiken op 0172 239 429.

NEN-1010 keuring in Sassenheim

De NEN-1010 keuring betreft het controleren van bestaande elektrische installaties op laagspanning. Ook installaties in een doorsnee huis vallen onder deze voorschriften. Veiligheid staat centraal bij de NEN-1010 normen en het verminderen van brand- en schokgevaar is een belangrijk doel.

Deze norm wordt normaal gesproken gehandhaafd bij inspecties en controles voor de afronding van projecten. Bij inspecties van elektrische installaties voor bijvoorbeeld de overdracht van een woning, wordt deze norm altijd gevolgd. De NEN-1010 is al geruime tijd de norm in de laagspanning, en de meerderheid van de installaties voldoet aan deze norm.

De NEN-4010 norm is gecreëerd als een vereenvoudigde versie van de NEN-1010 norm, die naast de NEN-1010 wordt gebruikt. De norm NEN-4010 wordt niet standaard toegepast bij keuringen. Met als voornaamste doel om de NEN-1010 installatie normen toegankelijker te maken voor monteurs is deze norm ontwikkeld.

NEN-3140 keuring in Sassenheim

Voor de NEN-3140 keuringen ligt de focus op bedrijfsmatige zaken en is het van groot belang om aan te tonen dat een werkgever aan de geldende eisen voldoet. De normen van de NEN-3140 richten zich vooral op het activeren van nieuwe installaties. Bij het monteren van krachtige apparaten in uw huis, zoals zonnepanelen, dienen deze regels strikt te worden gevolgd.

Over het algemeen zijn NEN-3140 keuringen niet iets waar consumenten vaak mee te maken krijgen. Het is als werkgever van groot belang om deze keuring periodiek te laten uitvoeren voor echte toegevoegde waarde. Met oog voor detail inspecteren onze elektriciens uw installaties volgens de NEN-3140 normen.

De NEN-3140 keuringen zijn wat meer gericht op bedrijfsvoering en zijn bijvoorbeeld nodig om aan te tonen dat een werkgeven voldoet aan de relevante eisen. Vooral bij het voltooien van nieuwe installaties zijn de NEN-3140 normen van belang. Het is ook essentieel om deze te respecteren bij de installatie van zwaardere elektronische apparaten in huis, zoals zonnepanelen.

Het is zeldzaam dat consumenten regelmatig NEN-3140 keuringen ondergaan. Maar als werkgever is het van groot belang om deze keuring regelmatig te laten uitvoeren. Om deze reden staan de elektriciens van Viking Elektra gereed om uw installaties te inspecteren conform de NEN-3140 normen.

Krachtstroom aanleggen laat u doen door een ervaren elektricien van Viking Elektra.

Wanneer een NEN-keuring?

Het uitvoeren van een NEN-keuring is van groot belang voor particulieren bij substantiële aanpassingen aan de elektrische installatie. Het aanleggen van krachtstroom of extra groepen vraagt om een keuring. Als u een nieuwe woning aanschaft, is het raadzaam om een keuring te overwegen.

Werkgevers hebben baat bij het laten keuren van installaties volgens de NEN-normen op regelmatige basis. Met deze keuringen kunt u altijd aan tonen te voldoen aan de relevante wet- en regelgeving. Hierdoor kunt u eveneens uw positie bij enkele verzekeraars versterken en de veiligheid van uw personeel en klanten waarborgen.

Schakel Viking Elektra in voor uw NEN-keuring

Onze professionele vakmensen zijn beschikbaar om u te assisteren bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Onze deskundige vakmensen zijn paraat om u te begeleiden bij het grondig inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Uw installatie functioneert veilig en efficiënt dankzij onze inzet.

Indien u interesse heeft in het inplannen van een inspectie, neem dan gerust contact met ons op. Neem telefonisch contact met ons op voor een uitgebreid overleg over de mogelijkheden. Wenst u dat wij met u in contact treden? Vul dan het contactformulier op onze website in.

Veel gestelde vragen

Is een NEN-keuring in Nederland noodzakelijk? Het is niet verplicht om een NEN-keuring te laten uitvoeren in Nederland. Het is een optie dat verzekeraars een keuring voorschrijven voor deelname en op deze manier de veiligheid van uw installaties verhogen.

Welke acties moet ik ondernemen als mijn elektrische installatie niet door de keuring komt?

Bij afkeuring van de keuring zijn aanpassingen noodzakelijk in de elektrische installatie. Voor deze klus kunt u bij Viking Elektra terecht.

Wie is bevoegd voor het uitvoeren van NEN-keuringen?

Er is een specifieke NEN keurmeester nodig voor het uitvoeren van NEN-keuringen. Dit individu heeft een certificaat behaald voor de relevante NEN norm die gekeurd moet worden.

Is het toegestaan om de echtheid van een NEN-certificaat te verifiëren?

Het is mogelijk om NEN-certificaten te controleren op echtheid en geldigheid. Elk NEN certificaat is voorzien van een QR-code die u kunt scannen om deze te controleren.


Viking Elektra staat voor u klaar in Sassenheim
Over ons

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0172 239 429

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over Viking Elektra

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is elke nieuwe opdracht speciaal voor ons. Door onze jarenlange ervaring zijn wij allround in het vak en hebben wij een goede naam opgebouwd in de bouwwereld. Onze sterkste troeven zijn vakkundigheid en eerlijkheid. Onze offertes zijn dan ook altijd gespecificeerd en goed leesbaar voor de klant.


Openheid en transparantie, dat vinden wij belangrijk!


VCA,NEN 3140,NEN 1010,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van Viking Elektra

Door Berry
Op 28 maart 2024
10

Echt vakmannen. Ik moest extra groepen laten trekken naar mijn keuken en krachtstroom aan laten leggen voor een nieuwe kookplaat. We konden niet laten in frezen omdat de keuken al gestuckt was dus moest er een andere oplossing worden gevonden. Daarbij is er een perfecte oplossing gevonden. Ook hebben ze gelijk mijn meterkast gefatsoeneerd qua bekabeling alles netjes weggewerkt en getest wat niet op de factuur stond. Tauhied is echt een vriendelijke man die overal bij meedenkt en de beste oplossing zoekt voor de klant. Zeker een aanrader voor iedereen die een goede en betaalbare elektricien zoekt.

Door M.M
Op 1 maart 2023
10

Wij hebben een nieuwe inductie kookplaat gekocht. De schema klopte niet en de monteur/elektricien kon toch de bedrading goed aanleggen. Eindelijk kon ik weer eten koken. Bedankt

Door B.V.D.S
Op 17 februari 2023
10

Ik heb mijn stoppenkast laten vervangen door Viking Elektra. Ze waren erg behulpzaam, reageerden snel en gaven goed advies. Inmiddels geniet ik zo'n twee maanden van mijn nieuwe stoppenkast.

Door A.D.J
Op 15 februari 2023
10

Tauhied communiceerde super goed over planning en wijzigingen na de offerte, iets wat ik zeer waardeerde. Daarnaast verrichte hij zijn werk voor een goede prijs en is het werk wat hij deed goed verricht. Ik raad 'm aan!

Door J.P
Op 22 december 2022
10

Viking Elektra converted my apartment to 3-phase so I could purchase an induction stove. Tauheid was very responsive and patient with my (many, many) questions and took the time to make sure I understood what was needed for this conversion. He even went above and beyond, helping me apply for the conversion with the grid manager, Liander. He provided and estimate of costs and the final price was exactly as reflected in the estimate. We scheduled a time and he arrived promptly and completed the job thoroughly and professionally. I highly recommend Viking Elektra.

Door J.A
Op 28 september 2022
10

Afgelopen zaterdag de voorbereidingen getroffen en maandag alles geïnstalleerd en afgemaakt. Doordat wij met een deadline zaten heeft Viking toch de ruimte weten te creëren en alles op tijd en netjes bij ons af te ronden. M.T. Ashikali is een aardige elektricien die weet waar het om gaat! Zeker een aanrader voor de volgende klus.

Door R.B
Op 23 augustus 2022
10

Super friendly and professional staff, arrived on time and did a very good job! Highly recommended!

Door Toby Plancius
Op 27 juli 2022
10

Zeer vakkundig en vriendelijke lui. Professioneel, secuur en alles super netjes achtergelaten!

Door Lúthien Merilin
Op 23 juli 2022
10

Snelle en correcte service!

Door Robin
Op 23 juli 2022
10

Viking elektra heeft bij mij een nieuwe hoofdschakelaar geplaatst zodat ik klaar ben voor een 3 fase aansluiting! Hij kon al snel op korte termijn langskomen en heeft nog veel vragen van mij beantwoord naast de hoofdschakelaar. Erg aardige man en doet zijn werk erg goed!

Door M.M
Op 21 juli 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door Marieke van Boven
Op 3 juli 2022
10

Via mijn stiefbroer kwam ik bij Viking Elektra terecht. Bij ons was er een stop doorgebrand en viel continu de stroom uit in ons huis. Tauhied van Viking Elektra kon vrij snel de diagnose stellen dat de oorzaak niet uit ons huis kwam (wat we eerst dachten). We hadden teveel groepen op 1 aardlekschakelaar. Hij heeft nu voldoende aardlekschakelaars per groep erin gezet. Ook de oude aardlekschakelaar bleek verouderd en die is vervangen. En hij heeft een hoofdschakelaar bijgeplaatst, die hadden we er niet tussen zitten. Sindsdien is onze stroom niet meer uitgevallen en voelen we ons weer een stuk veiliger nu het allemaal goed in elkaar zit. Tauhied is goed te bereiken en prijzen werden goed gecommuniceerd. We raden hem zeker aan.

Door Laura Mourus
Op 14 juni 2022
10

Hele fijne en snelle communicatie. Daarnaast denkt Viking Elektra ook mee in oplossingen.

Door N
Op 10 maart 2022
10

Neemt alle tijd voor je vragen, denkt mee en legt helder de mogelijke opties uit. Werkt netjes en secuur en vraagt een keurige prijs. Dikke 10!

Door C.V
Op 4 maart 2022
10

Fijne service gehad van Viking Elektra. Complete meterkast vervangen. Goed en netjes werk gedaan en heeft ons voorzien van alle informatie. Reageert snel op mails en telefoontjes, komt gemaakte afspraken netjes na. Zeer vriendelijk!

Door J.S
Op 24 februari 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door L.S
Op 23 februari 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door V.W
Op 20 januari 2022
10

Vriendelijk en professioneel. Werkt zorgvuldig en nauwkeurig. Geeft ook advies en is goed bereikbaar. Flexibel en denkt mee waar nodig. Erg prettige ervaring.

Door E.M
Op 20 januari 2022
10

Ik ben echt tevreden. De elekticien heeft perfect zijn werk gedaan, netjes en mooi. Hij was bekwaam en vriendelijk. Super goed.

Door C.D
Op 5 januari 2022
10

Super friendly staff - did the job well and quickly. very happy.

Door R.E
Op 14 december 2021
10

De elektricien van Viking die mij geholpen heeft was snel beschikbaar, zeer professioneel, meedenkend en vriendelijk. Zeer aanvaardbare prijsstelling voor wat er geleverd is.

Door P.C
Op 26 november 2021
10

Afspraak kon snel gemaakt worden en door flexibiliteit van beide zijden op de dag aangepast worden naar een geschikter moment. Na een korte inventarisatie van de situatie werd er snel een oplossing gevonden voor het probleem. Netjes uitgelegd en afgewerkt, inclusief labelen van reeds aangelegde fasedraad met afwijkende kleurstelling. Tevreden over de verleende service.

Door J.B
Op 18 november 2021
10

Ik had kortsluiting in de badkamer bij de wasmachine aansluiting. Meerdere elektriciens gebeld maar niemand had tijd, tot ik Viking Electra vond. De elektricien was onderweg naar Amsterdam maar die klus kon , hij had die klant gebeld, wachten. Hij is direct gekomen en heeft het probleem vakkundig verholpen. Een goede prijs kwaliteit verhouding, complimenten.