Teamfoto Viking Elektra
Werkzaam in Sassenheim, hoofdvestiging Amsterdam
De gevolgen van overbelasting van de elektriciteit Redactie, 24 mei 2024
Viking Elektra: uw ervaren elektricien in Sassenheim

Elke groep in de groepenkast heeft een maximale stroomcapaciteit van 3. 600 WattWat gebeurt er als er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze gebruiken meer energie dan het maximum?Als gevolg hiervan zullen de stoppen uitschakelen wanneer alle apparaten tegelijkertijd in werking zijn

Als er meer stroom wordt gevraagd dan er geleverd kan worden, kan de groep overbelast raken. Een groot apparaat dat te veel stroom vraagt, kan overbelasting van de groep veroorzaken. Wanneer de elektriciteit te zwaar wordt belast, kunnen de draden en stekkers warm worden wat brand kan veroorzaken.

Wanneer het maximale vermogen is bereikt, zal de groep automatisch worden uitgeschakeld om te voorkomen dat deze overbelast raakt. Deze beveiligingsfunctie zorgt ervoor dat overbelasting onmogelijk is, wat zorgt voor een veilig gevoel. Overbelasting wordt voorkomen door extra groepen aan de groepenkast toe te voegen.

Bescherm uw elektrische installatie met inductie koken

Koken op inductie is de meest milieuvriendelijke manier van koken met elektriciteit. Deze kookplaat verbruikt relatief veel stroom, maar er gaat vrijwel geen energie verloren tijdens het koken. Bij koken op gas gaat er aanzienlijk meer gas verloren, terwijl dit niet het geval is bij inductie.

Uw groepenkast uitbreiden bij plaatsen van zonnepanelen

In het geval u zonnepanelen op uw dak wilt laten plaatsen, kan het ook nodig zijn om uw groepenkast uit te breiden. Het hangt af van het type omvormer dat bij de panelen hoort of deze uitbreiding vereist is. Anders dan wat veel mensen denken, wordt bepaald of uw groepenkast moet worden uitgebreid door het type omvormer en niet het aantal panelen.

Laat uw groepenkast uitbreiden door een gecertificeerde vakman

Heeft u regelmatig last van stroomstoringen veroorzaakt door overbelasting van uw groepenkast?Dan kunt u het beste een erkende elektricien raadplegen om de groepenkast uit te breiden. Probeer dit nooit zelf te doen, aangezien het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6126

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Viking Elektra

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is elke nieuwe opdracht speciaal voor ons. Door onze jarenlange ervaring zijn wij allround in het vak en hebben wij een goede naam opgebouwd in de bouwwereld. Onze sterkste troeven zijn vakkundigheid en eerlijkheid. Onze offertes zijn dan ook altijd gespecificeerd en goed leesbaar voor de klant.


Openheid en transparantie, dat vinden wij belangrijk!


VCA,NEN 3140,NEN 1010,Keurmerk ConsuBeter