Stappingen om een stroomstoring op te lossen

Als u bezig bent met het bereiden van een maaltijd, kan het erg vervelend zijn als alle stroom plotseling uitvalt. Wanneer u aan het klussen bent in huis en ineens is er geen stroom meer, kan dat erg hinderlijk zijn. Een stroomstoring komt eigenlijk nooit gelegen en u wilt dan ook dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.

Wat te doen als de stroom uitvalt bij het aanzetten van een apparaat

Zodra er geen stroom meer is, dient u te starten met het uitvoeren van de stekkerproef. Bij het opsporen van een defect apparaat of elektrische aansluiting is de stekkerproef een simpele maar doeltreffende methode. Het uitvoeren van de stekkerproef neemt gemiddeld 10 minuten in beslag, afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal apparaten.

Indien u niet zeker bent van uw eigen vaardigheden, is het aan te raden om de hulp van een elektricien in te roepen. Belangrijk om te weten is dat de kosten van een elektricien hoog kunnen zijn bij een defect apparaat. Dit omdat de elektricien ten slotte langs is geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Detecteer defecte apparaten tijdens een stroomstoring

Controleer of alle groepen in de meterkast zijn uitgeschakeld of dat de zekeringen van de groepen zijn verwijderd. Verwijder alle stekkers uit de stopcontacten in het hele huis. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast weer in.

Doe de stekkers één voor één terug in het stopcontact en zet ze vervolgens één voor één weer aan. Wacht totdat het apparaat volledig is opgestart voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Wanneer de stroom uitvalt bij het inschakelen van een bepaald apparaat, kunt u ervan uitgaan dat dat apparaat de boosdoener is.

Als het probleem zich toch niet voortdoet uit de apparaten, zit het probleem in de installatie. Als dat het geval is, is het raadzaam om een erkende elektricien in te schakelen om het probleem voor u op te lossen. Het is niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan want het werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn.

Snel een medewerker spreken?

Bel 0172 239 429

Wij helpen u graag verder!